Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) de pe lîngă Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova este o instituție publică creată de CEC, înființată în conformitate cu art. 26¹ din Codul electoral.

Misiunea CICDE este de a contribui la asigurarea unui mediu favorabil pentru organizarea corectă și transparentă a alegerilor în Republica Moldova.

Buna organizare şi desfăşurare a alegerilor, cu respectarea prevederilor legale, depinde într-o mare măsură de nivelul de pregătire profesională a persoanelor antrenate în procesul electoral. Înainte de crearea CICDE procesul de instruire a funcționarilor electorali se desfășura fragmentar, avea un caracter ocazional și nesistematic. De asemenea, lipsea un mecanism de certificare a funcționarilor electorali și, respectiv, de evaluare a abilităților profesionale a acestora. Prin activitatea sa, Centru de Instruire Continuă în Domeniul Electoral va acoperi aceste lacune contribuind astfel la extinderea numărului de persoane care deţin experienţă profesională în domeniul electoral și la organizarea mai calitativă a procesului electoral.

Activitățile CICDE

• Oferirea serviciilor de instruire/ calificare profesională/ perfecţionare continuă utilizînd tehnologii educaţionale interactive moderne pentru instruirea adulţilor.
• Colaborarea într-un mod inovator și practic cu instituțiile publice, partidele politice, mass-media, societatea civilă, organizațiile internaționale în vederea promovării practicilor de succes și standardelor internaționale în domeniul organizării alegerilor.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

This website was developed within the framework of the Program “Improving the Quality of Democracy in Moldova through Parliamentary and Electoral Support” implemented by UNDP Moldova, funded by the Government of Sweden and the Government of Norway. The views expressed in this product are those of the authors and do not necessarily represent the views of the funding institutions.”

logo

sus
2020 © CENTRUL DE INSTRUIRE CONTINUĂ ÎN DOMENIUL ELECTORAL (CICDE). All rights reserved.
X